دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 39 KB
تعداد صفحات : 20
بازدیدها : 188
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 6900 تومان
خرید این فایلمقاله اثربخشی آموزش برنامۀ فراشناخت پانورا و فیلیپو بر بهبود عملکرد حل مسأله و دانش و مهارت فراشناخت دانش آموزان با نارسایی ویژه در ریاضی
مقاله حاضر جهت ارائه در مقاطع ارش و کارشناسی رشته علوم تربیتی در 20 صفحه آماده و تهیه گردیدیه است که تمامی اصول مقاله نویسی در آن رعایت شده
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر آموزش برنامۀ فراشناخت پانورا و فیلیپو بر بهبود عملکرد حل مسأله و دانش و مهارت فراشناخت دانشآموزان با نارسایی ویژه در ریاضی انجام گرفت. از روش پژوهش نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعۀ آماری پژوهش شامل دانشآموزان پایۀ چهارم ابتدایی با نارسایی ویژه در ریاضی شهرستان نجفآباد در سال تحصیلی 90-89 بود. به منظور انجام گرفتن این پژوهش، 20 دانشآموز با نارسایی ویژه در ریاضی، انتخاب و با روش تصادفی به گروههای آزمایش و کنترل گمارده شدند (یک گروه 10 نفری آزمایش و یک گروه 10 نفری کنترل). ابزارهای مورد استفاده عبارت از پرسشنامۀ فراشناخت پانورا و فیلیپو، چک لیست تشخیصی اختلال ریاضی تبریزی، مقیاس هوش ریون و آزمون عملکرد تحصیلی ریاضی بودند. مداخلۀ مربوط به آموزش برنامۀ فراشناخت پانورا و فیلیپو بر روی گروه آزمایش به صورت انفرادی و در 8 جلسه 45 دقیقه ای انجام گرفت. داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که بین میانگین نمرات دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود داشت (05/0=p) . در مجموع یافته های این پژوهش حاکی از آن است که آموزش برنامۀ فراشناخت پانورا و فیلیپو برعملکرد حل مسأله و دانش و مهارت فراشناخت دانشآموزان با نارسایی ویژه در ریاضی مؤثر می باشد. پیشنهاد میگردد که از روش آموزش فراشناخت پانورا و فیلیپو به عنوان یک روش مفید در رفع مشکلات حل مسألۀ دانشآموزان با نارسایی ویژه در ریاضی استفاده گردد.
واژگان کلیدی: ناتوانی ریاضی، برنامه پانورا و فیلیپو، حل مسأله، دانش و مهارت فراشناخت.
مقدمه
نارساییهای ویژه در ریاضی1 به عنوان یک اختلال در سومین نسخۀ راهنمای تشخیص و آماری اختلالات روانی2 (Dsm-III) در سال 1980 مطرح گردید. این اختلال، عبارت از ناتوانی در انجام یافتن مهارتهای حساب با توجه به ظرفیت هوش و سطح مورد انتظار از کودک است، که این مهارتها میبایست به کمک مقیاسهای میزان شده فردی اندازهگیری شده باشد. براساس ویراست چهارم اصلاح شده راهنمای تشخیص و آماری اختلالات روانی3 این کودکان در چهار گروه از مهارتهای زبانی، ادراکی، ریاضی و توجهی مرتبط با ریاضیات مشکل دارند. به عبارت دیگر نارساییهای ویژه در ریاضی اصطلاحی برای گسترۀ وسیعی از ناتوانیهای دیرپا در حوزۀ ریاضیات است (دوکر4 ، 2005) . نارساییهای ویژه در ریاضی، در برخی از کودکان از سنین پایین شروع میشود ولی در اغلب آنها در دورۀ دبستان خود را نشان میدهد و تا دورۀ راهنمایی و دبیرستان نیز ادامه مییابد (دوکر، 2005؛ گریستن، جوردن و فلوجر1، 2005) .
فوکس و فوکس2 (2005) همهگیری نارسایی ویژه در ریاضی را در دبستان 5 تا 8 درصدد و رمضانی (1380) در شهر تهران حدود 5 درصدد برآورده کردهاند. در سبب شناسی نارسایی ویژه در ریاضی فرضیههایی مطرح شده که در مجموع میتوان به ترکیبی از تأثیرات محیط و ژنتیک اشاره کرد (روسل و نوئل3 ، 2007؛ افروز، 1385) . به منظور مداخله و درمان ناتوانیهای یادگیری همواره رویآوردهای آموزشی گوناگونی ارائه شده است. روانشناسی رفتاری و انواع روشهای زیر مجموعۀ آنکه بر تحلیل رفتارهای مورد نیاز برای یادگیری تکلیف و یا برنامۀ درسی تأکید میکند، تمرینهای آموزشی مشتق از این نظریه « آموزش مستقیم4 » نامیده میشود. آموزش مستقیم با ارائۀ نحوۀ آموزش فنون تدریس مکملی برای طراحی آموزشی است و به عنوان یک نظام جامع طراحی برنامههای درسی را با آموزش فنونی برای گسترش برنامههای آموزشی مختلف یکپارچه میسازد (گیری5، 2006؛ روزن شاین6، 1986) . آموزشهای شناختی7 آن دسته از راهبردهایی تکیه دارد که به وسیلۀ آن اطلاعات مورد توجه قرار میگیرد، تشخیص داده میشوند، به رمز در میآیند و در نهایت در حافظه ذخیره میشوند تا در موقع نیاز فراخوانده شوند (سیف، 1384؛ کله و چان، 1372؛ لرنر، 1384؛ کولی کیان8 و استنبرگ 1989) . در واقع آموزشهای شناختی بر چگونگی یادگیری افراد متمرکز است مسیری که در خود تلویحات و راهبردهای متعددی برای تدریس به دانشآموزان با نارساییهای ویژه دارد که میتوان آن را به کار گرفت و در توجه کردن، به خاطر سپردن، فهمیدن، فکر کردن و لذت بردن از یادگیری به این دانشآموزان کمک کرد (لرنر، 1384) .
1. Mathematics Learning disabilities
2. Diagnostic and statistical manual of mental disorders- third Edition text revision
3. Diagnostic and statistical manual of mental disorders- 4th Edition text revision
4. Dowkere
1 . Gersten,. Jordan & Flojo
2 . Fuchs & Fuchs
3 . Rousselle & Noel
4 . Direct Instruction
5 . Geary
6 . Rosenshine
7 . Cognitive Trait
8 . Kollingian
خرید و دانلود آنی فایل