دسته : محیط زیست
فرمت فایل : word
حجم فایل : 46 KB
تعداد صفحات : 49
بازدیدها : 287
برچسبها : محافظت از محیط زیست حفظ محیط زیست منابع طبیعی
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله محافظت از محیط زیست و منابع طبیعی، بهبود روش زندگی
در این مقاله ابتدا نظری به محیط زیست انداخته ایم و اینکه منابع آلودگی چیست؟ سپس درباره ی کاهش زباله های خانگی پیشنهاداتی داده می شود و در ادامه طرز صحیح استفاده از آب و مثال هایی جهت راهنمایی جلوگیری از اسراف آب ارائه می شود. در دنباله مقاله، راه های صرفه جویی انرژی در خانه از جمله گاز عنوان می شود و کارهای ساده ای را جهت جلوگیری از صدماتی که به محیط زیست وارد می شود پیشنهاد می کنیم.
بخشهایی از متن مقاله
این روزها در تمام نشریات جهان درباره خطرات عظیمی که متوجه سلامتی محیط زیست است مطالب زیادی منتشر می شود و در برنامه های تلویزیونی به طور مستند و عینا این مطالب منعکس می شود. متأسفانه کشورهای جهان سوم از جمله ایران با سرعت بیشتری در جهت نابودی جنگل ها، مراتع، حیات وحش، آلودگی آب، آلودگی هوا، صدمه به محیط زیست و... گام بر می دارند. امید است این مقاله که با وجود حجم کم، حاوی اطلاعات زیادی است. به سلامت سرزمین ما و موجودات کشور ما و سلامت و طراوت محیط زیست ما کمکی بکند.
در بدو امر، ایران کشوری بسیار پهناور با تنوع شدید و گسترده اقلیمی به نظر می آید که اکثرا در طی سال حداکثر دمای جنوب با حداقل دمای منطقه شمال آن بیشتر از 40 درجه سانتیگراد تفاوت را نشان می دهد.
در حدود 50 درصد از وسعت سرزمین ما را کوهستان ها و 23 درصد وسعت آن را کویرهایی تشکیل می دهند که در برخی از نقاط آنها ارتفاع تپه های ماسه متحرک تا 300 متر رسیده و جزء کویری ترین مناطق جهان به حساب می آیند. متأسفانه وسعت کویرهای کشور در حال افزایش بوده و در نتیجه فرآیندهای شوری و قلیایی شدن، بیشتر از 250000 کیلومتر مربع یا 15 درصد دیگر از وسعت کشور به سوی کویری شدن پیش می رود. به این ترتیب 88 درصد کشور ما فاقد ویژگی های زیستی قابل ملاحظه است.
صرف نظر از جنگل های انبوه در شمال، بیشتر مناطقی که در کردستان، چهارمحال بختیاری و... به نام جنگل نامیده می شوند. در حقیقت بیابان هایی هستند که بوته های کوتاه و متفرق پسته و بادام وحشی موجود در آنها خبر از وجود جنگل هایی در گذشته می دهند. این جنگل ها با استفاده بی رویه، غیر مسئولانه و غارتگرانه به زودی به دشت های لم یزرعی تبدیل خواهند شد. ...
اتومبیل ها، اتوبوسها و تریلی ها، نیروگاه ها، صنایع و کارخانجات که از سوخت فسیلی استفاده می کنند. منابع اصلی ایجاد ازن در هوا به شمار می روند. کارخانه های تولید کننده مواد شیمیایی، تصفیه خانه های نفت و منابع خانگی هم در ایجاد این آلودگی موثرند. در شهرهای بزرگ نصف میزان اکسید های ازت و هیدروکربن هایی که به فضا فرستاده می شوند. توسط این گروه از آلوده کننده ها پدیدار می شوند.
* درخت ها در حفظ طراوت محیط زیست و جذب گاز سمی اسیدرید کربنیک اثر تجمعی دارند. اگر امسال 100000 درخت در منطقه ای کاشته شود، تا 20 سال دیگر به طور متوسط هر سال در حدود نیم میلیون کیلو گاز کربنیک توسط این درخت ها از هوا جذب می شود. برای 20 سال بعد این درخت ها سالیانه 10 میلیون کیلوگاز کربنیک از هوا CO2 جذب می کنند.
* انبوه اتومبیل هایی که در خیابان ها و جاده ها حرکت می کنند، یک خطر بزرگ و واقعی برای محیط زیست به شمار می آیند. ولی به دلایل مختلف از جمله اجبارهایی که زندگی ماشینی به وجود آورده، نمی توان به سادگی از این وسیله حمل و نقل استفاده نکرد و در همه شرایط جانشین های مناسبی برای آن وجود ندارد.
* هر چند استفاده از وسایل نقلیه همگانی و یا استفاده مشترک چند خانواده از یک اتومبیل، هیچگاه در این کشور مورد قبول جامعه قرار نگرفته، ولی از نظر کارشناسان محیط زیست این ابتکار می تواند از ضایعات زیادی بر روی محیط زیست جلوگیری کند.
خرید و دانلود آنی فایل