پایان نامه رابطه نسبت های قیمت معاملاتی با بازده سهام شرکتهای پذیرفته شده بورس

پایان نامه رابطه نسبت های قیمت معاملاتی با بازده سهام شرکتهای پذیرفته شده بورس پایان نامه رابطه نسبت های قیمت معاملاتی با بازده سهام شرکتهای پذیرفته شده بورس

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 3071 KB

تعداد صفحات : 141

بازدیدها : 452

برچسبها : قیمت معاملاتی بازده سهام شرکتهای پذیرفته شده بورس

مبلغ : 13000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه ارزیابی رابطه بین نسبت های مرتبط با قیمت معاملاتی با بازده سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار

پایان نامه ارزیابی رابطه بین نسبت های مرتبط با قیمت معاملاتی با بازده سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار

چکیده

هدف این تحقیق یافتن ارتباط بین ضرایب قیمت وبازده سهام در صنعت سیمان بورس اوراق بهادار می باشد ضرایب قیمت جزء روشهای ارزش گذاری نسبی و رایج ترین و معروف ترین روشهای ارزشگذاری سهام در بازار سرمایه هستند. اساس روش ضرایب قیمت بیانگر این است که ارزش سهام به مقدار سود، دارایی و یا ارزش دیگری که از مالکیت سهام ناشی می شود بستگی دارد. ضرایب قیمت مورد استفاده دراین تحقیق EV/EBITDA,P/CFO,P/S,P/B,P/E می باشد در روش ضرایب، با مقایسه ضریب قیمت سهام با ضریب قیمت توجیه شده، نسبت به ارزانی و یا گرانی سهام، تصمیم گیری می کنیم، بدین صورت که اگر ضریب قیمت یک سهم خاص نیست به ضریب قیمت توجیه شده کمتر با شد آن سهم ارزان است. تحقیق در بازه زمانی هفت ساله 83 تا89 اجرا شده است. روند مطالعاتی از نوع کتابخانه ای و پس رویدادی است که با استفاده از آزمون همبستگی شامل ضریب همبستگی و استفاده از تحلیل رگرسیون ساده و چندگانه پانلی، مدلها برآورد شده و فرضیات آزمون گشته اند. نتایج حاصله در مورد آزمون فرضیات اول تا پنجم بیانگر این است که بازده سهام با متغیرهای EV/EBITDA,P/CFO,P/S,P/B,P/E رابطه معنادار و معکوس و یا متغیر P/CFO رابطه معنا دار ندارد و در مورد فرضیه ششم متغیرهای EV/EBITDA, P/B,P/E به ترتیب دارای بیشترین اثر در تعیین بازده سهام صنعت سیمان می باشد.

واژگان کلیدی: روش های ارزشگذاری ، ضرایب قیمت و بازده حقوق صاحبان سهام

تعریف و بیان مساله

سرمایه گذاران سرمایه از مدلهای مختلفی برای ارزشگذاران سهام استفاده می کنند. کاربرد این مدلها به تناسب صنعت و رشته فعالیت شرکتها با یکدیگر تفاوت دارد. دسته ای از روشهای ارزش گذاری به روشهای نسبی معروف هستند که بر اساس آنها ارزش هر شرکت نسبت به ارزش سایر شرکتهای هم گروه تعیین می گردد. ارزش گذاری بر اساس ضرایب قیمت جزء روشهای نسبی برای ارزشگذاری سهام در بازار سرمایه هستند.

در پی تجزیه و تحلیل بیشتر مسئله بدنبال تشریح ماهیت، ارتباط و بسط موضوع به سایر متغیرها و مفاهیم مربوط به بازار اوراق بهادار و همچنین نحوه کاربرد آن در تصمیمات سرمایه گذاری در بازار اوراق بهادار خواهیم بود.

نسبت قیمت معاملاتی هر سهم به سود هر سهم تابعی از سه متغیر می باشد؛ نرخ رشد سود مورد انتظار، نسبت سود تقسیمی برای هر سهم و بازده مورد انتظار(هزینه سهام).

همانند سایر بنگاه ها، موسساتی که نرخ رشد سود مورد انتظار بالایی دارند، نسبت سود تقسیمی پایین و نرخ مورد انتظار سهامداران نیز بالاست. لذا بر این است تا نسبت قیمت به سود آوری برای آنها بالاتر باشد. متغیرهای نرخ رشد بالاتر در سود آوری، نسبت سود تقسیمی، هزینه سهام و بازده حقوق صاحبان سهام مشخص کننده نسبت قیمت معاملاتی هر سهم به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام به ازای هر سهم می باشند. برای مثال نرخ رشد بالاتر در سود آوری، نسبت های سود تقسیمی بالاتر، هزینه های سهام پایین تر و بازده حقوق صاحبان سهام بالاتر باید همه در نسبت قیمت به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام بالاتر خود را نشان دهند. از این چهار متغیر، بازده حقوق صاحبان سهام بیشترین تاثیر را روی نسبت قیمت به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام دارد و از این رو یکی از متغیرهای تعیین کننده نسبت فوق می باشد. نسبت قیمت معاملاتی هر سهم به فروش به ازای هر سهم با حاشیه سود و نرخ رشد رابطه مستقیم و بازده مورد انتظار(هزینه سهام) رابطه معکوس دارد. نسبت قیمت معاملاتی هر سهم به جریان نقدی عملیاتی هر سهم با نرخ رشد جریان نقدی رابطه مستقیم و با نرخ بازده مورد انتظار رابطه معکوس دارد.

متغیرهای نرخ رشد در سودآوری، هزینه سرمایه، کیفیت سرمایه گذاری و نرخ مالیات مشخص کننده نسبت ارزش تشکیلات به سود قبل از بهره، مالیات و استهلاک می باشند. برای مثال نرخ رشد بالاتر در سود آوری، هزینه سرمایه پایین تر ، کیفیت بیشتر سرمایه گذاری ( بازده بالاتر) و نرخ مالیات کمتر همه خود را در نسبت ارزش تشکیلات به سود قبل از بهره، مالیات و استهلاک بیشتر نشان می دهند، همچنین کاربرد این ضرایب بر اساس مبانی در یک صنعت بیشترین اثر بخشی را دارند.

با توجه به آنچه بیان شد در این تحقیق درصد بررسی این موضوع هستیم:

- آیا بین ضرایب P/E،P/B،P/S،P/CFO و EV/EBITDA با بازده سهام در صنعت رابطه وجود دارد؟

- تفاوت ضرایب موثر در بازده سهام صنعت چگونه است؟

تعریف واژه های کلیدی تحقیق

ضرایب قیمت

نسبت قیمت سهام به یکی دیگراز مقیاس های ارزش مانند سود، ارزش دفتری، فروش هر سهم، جریان نقدی هر سهم و سود قبل از بهره، مالیات و استهلاک است.

قیمت سهام

منظور قیمت بازار یا قیمت معاملاتی است که در برگیرنده ارزشی است که بر حسب توافق خریدار و فروشنده تعیین می گردد.

EPD

سود هر سهم عبارت است از سود عملیاتی پس از کسر مالیات شرکت، تقسیم بر تعداد سهام آن شرکت سود هر سهم ممکن است به صورت سود سهام به سهامداران پرداخت شود یا اینکه تمام آن سرمایه گذاری شود و یا قسمتی از آن سرمایه گذاری شود و یا قسمتی از آن سرمایه گذاری و قسمتی دیگر به عنوان سود سهام به سهامداران پرداخت شود.

ارزش دفتری

ارزش دفتری صرفاً یک مفهوم حسابداری و مالیاتی است نه یک مفهوم اقتصادی یا ارزشی.

برای یک دارایی خاص (مانند یک اتومبیل) ارزش دفتری آن به طور ساده از طریق کسر استهلاک انباشته از بهای تمام شده تاریخی به دست می آید.

فروش به ازای هر سهم

عبارت است از آخرین مقدار فروش منتشر شده در صورتهای مالی تقسیم بر تعداد سهام.

جریان نقدی عملیاتی

عبارت است از جریان نقدی عملیاتی شرکت تقسیم بر تعداد سهام.

ارزش تشکیلات

برابر است با ارزش بازار سهام بعلاوه وام ها منهای وجوه نقد و سرمایه گذاری های سریع المعامله

بازده سهام

بازده سهام مجموعه مزایایی است که در طول یک دوره به سهم تعلق می گیرد که شامل :

1- تفاوت قیمت پایان دوره و ابتدای دوره

2- سود نقدی هر سهم

3- مزایای ناشی از حق تقدم

4- مزایای ناشی از پرداخت سود سهمی (سهام جایزه)

شرکتهای پذیرفته شده

شرکتهایی هستند که با احراز شرایط پذیرش در بازار اوراق بهادار تهران اسامی آنها در تابلوی فهرست نرخها درج شده است و سهام آنها در تابلو بورس قابل داد و ستد می باشد. در این صنعت سیمان که دارای 30 شرکت در این بازار می باشد مورد مطالعه قرار گرفته است.

قیمت سهام

منظور قیمت بازار یا قیمت معاملاتی است که در برگیرنده ارزشی است که بر حسب توافق خریدار و فروشنده تعیین می گردد.

بازار اوراق بهادار

بطور کلی بورس در فعالیتهای بازرگانی و داد و ستد، به یک بازار رسمی و دائمی گفته می شود که در آن خرید و فروش انواع کالا و یا اوراق بهادار توسط واسطه گرانی به عنوان کارگزار و تحت نظارت و مقررات خاص انجام می گیرد. بازار اوراق بهادار محلی است که خریداران و فروشندگان برای خرید و فروش، پذیره نویسی، اعلام بها، تغییرات ارزش و داد و ستد اوراق بهادار، اعلام اعتبار سهم شرکتها و انتشار اطلاعات بازرگانی در مورد اوراق بهادار گرد هم می آیند.

فهرست مطالب پایان نامه

چکیده

فصل اول: کلیات تحقیق

شامل : مقدمه، تعریف و بیان مساله، اهمیت و ضرورت تحقیق، اهداف، فرضیه ها، روش انجام تحقیق، جامعه و نمونه آماری، متغیرهای تحقیق، قلمرو تحقیق، تعریف واژه های کلیدی تحقیق

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق

مقدمه، فرایند ارزش گذاری، کاربردهای ارزش گذاری سهام، مفهوم نظری مدل تجزیه و تحلیل بنیادی، پیش بینی عملکرد آتی شرکت، پیش بینی اقتصادی، پیش بینی مالی، انتخاب مدل ارزش گذاری، مدل های ارزش گذاری مطلق، مدل های نسبی ارزش گذاری، انتخاب مدل، نقش تحلیلگر مالی، ارزش گذاری به روش ضرایب قیمت، محاسبه روشهای ضریب قیمت توجیه شده، ضرایب دنباله رو و پیشرو، نقاط ضعف و قوت روش ضرایب قیمت، ضریب قیمت به سود (P/E)، روش های محاسبه ضریب P/E توجیه شده، مدل بنیادی تنزیل جریان های نقدی، روش شرکتهای قابل مقایسه، مشکلات روش شرکتهای قابل مقایسه، برآورد ضریب P/E با استفاده از روش رگرسیون، مشکلات روش رگرسیون، ضریب قیمت بر ارزش دفتری هر سهم (P/B)، روش های محاسبه ضریب P/B توجیه شده، ارزش گذاری بر اساس مقادیر بنیادی مورد انتظار، ارزش گذاری به روش مقایسه ای، ضریب قیمت به فروش (P/S)، محاسبه فروش، روش های محاسبه ضریب P/S توجیه شده، ارزش گذاری بر اساس مقادیر بنیادی مورد انتظار، ارزش گذاری به روش مقایسه ای، ضریب قیمت به جریان نقدی عملیاتی (PC/CFO)، روش های محاسبه ضریب P/CFO توجیه شده، ارزش گذاری بر اساس مقادیر بنیادی مورد انتظار، ارزش گذاری به روش مقایسه ای، ضریب ارزش تشکیلات به سود قبل از بهره، مالیات، استهلاک EV/ EBITDA، روش های محاسبه ضریب EV/ EBITDA توجیه شده، ارزش گذاری به روش مقایسه ای، روش ارزش گذاری بر اساس مقادیر بنیادی مورد انتظار، بازده سهام، تفاوت قیمت، سود نقدی هر سهم، مزایای ناشی از حق تقدم، مزایای ناشی از پرداخت سود سهمی (سهام جایزه)، مروری بر تحقیقات انجام شده (داخلی و خارجی) درباره ضرایب قیمت

فصل سوم: روش تحقیق

مقدمه، روش تحقیق، فرضیه ها، متغیرهای تحقیق، جامعه و نمونه، نحوه جمع آوری اطلاعات، روش تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها، روش آزمون، آزمون کولموگوروف- اسمیرنوف، آزمون معنی دار بودن، آزمون t، همبستگی، ضریب تعیین، آزمون خود همبستگی، مدل رگرسیون، نرم افزارهای مورد استفاده

فصل چهارم یافته های پژوهش

مقدمه، آمار توصیفی، آزمون نرمال بودن، بررسی اعتبار مدل، بررسی ضریب همبستگی بین متغیرها، خطی بودن ارتباط نمودارهای پراکنش، تحلیل پانلی مدل به روش اینتر، رگرسیون چندگانه

فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهادها

مقدمه، خلاصه، اهداف و یافته های تحقیق، پیشنهادها

پیوست ها

منابع و ماخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید